Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K22a12r12e79l 64C85a19c74h

28. 8. 2021 12:08

Jak to dopadne neumím odhadnout. Někdo z těch, kterým naslouchám, přirovnal GND k čínskému Velkému skoku, který pak v Číně způsobil hladomor. Tak nevím, co čeká mé vnuky. Živil jsem se jako technik v chemickém průmyslu. Z tohoto pohledu považuji využívání elektrické energie, ukládané z venkovního zdroje kabelem do chemických baterií , pro pohon vozidel v masové podobě za slepou cestu. Promrhá se mnoho prostředků, než se přijde na to, že tato cesta je neefektivní a přejde se k něčemu jinému. Jisté však je, že ropa jednou dojde a tak se musí na něco přijít, nejen kvůli uhlíkové stopě.

4 0
možnosti

Na to, že elektromobil je slepá ulička se přišlo přece už zač. 20. stol. a nakonec se přestěhoval pouze na letiště, nádraží do skladovacích hal apod. Pro krátké pojíždění po městě ještě ano, ale na dlouhé cesty určitě ne.

2 1
možnosti
Foto

Eurobyrokratům pramálo záleží na tom, jestli budete jezdit autem nebo ne. Klidně ořežou všechno a jděte pěšky nebo za vozem. Oni si pojedou svým služebním autem, které jim zaplatíte a to auto bude opravdu luxusní, protože na vás dopadne daň jako hrom. Obávám se, že to není hloupost eurobyrokratů, to je záměr. Ekonomika půjde do pryč, ale pro ně je to po nás potopa.

8 0
možnosti

Určitě i záměrem se to dá vysvětlit. Jen si člověk nepřipouští, že může být někdo tak zvrácený.

1 0
možnosti

Podľa analýzy z roku 2019 v elektromobilite EU zaostáva za celým vyspelým svetom. Za Čínou, Britániou USA a Japonskom.

"Vo svojej štúdii zvolili indikátory ako pravidlá týkajúce sa elektromobilov, infraštruktúra, kritické komponenty, rozsah, prítomnosť na trhu, inovácia a finančná sila, dynamika zmeny vozového parku, pripravenosť, konkurencieschop­nosť a vývoj elektrickej sústavy a surovín."

https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/511063-v-elektromobilite-europa-zaostava-nielen-za-cinou-ale-aj-usa-a-japonskom/

2 0
možnosti

A divite se?

Prectete si prosim zdejsi prispevky. Kdyby bylo podle zdejsich "Euroskeptiku" bude brzy zaustavat i za rovnikovou Afrikou.

2 0
možnosti

Jak jako EU tlačí? Premiér Babiš Green Deal vyjednal a podepsal. To mu tak strašně vyhrožovali? A ty výhrůžky jsou státní tajemství, musel podepsat prohlášení mlčenlivosti, vydírali ho něčím? Nebo jsou ty jeho protievropská ramena jen divadýlko pro ty místní, kteří si neumí dohledat, jak tváří v tvář síle, ať už se jedná o EU nebo Zemana, umí jen stáhnout ocas mezi nohy a bezzásadově se přizpůsobit, jak ho to jeho rodná komunistická strana naučila?

2 0
možnosti
Foto

Poláci a Madaři si vymohli výjimky. Babiš před odletem se prsil, že vyjedná, že atom je zelená energie a nevyjednal nic.

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1369x
Ekonom. Živnostník. Rodák ze Rtyně v Podkrkonoší na Náchodsku. Člověk, kterému není lhostejná budoucnost našich dětí a naší země.

"Svoboda jednotlivce a respekt k druhému člověku."

"Malá a efektivní státní správa."

Seznam rubrik