Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Nizozemí plánuje zrušení užívání covid-pasu i všech opatření od listopadu, něco se ruší už teď. Mají asi 1,8 mil. obyvatel oficiálně uzdravených z covid-19, ale výzkum jim ukázal, že těch uzdravených budou mít nejméně dalších 5 miliónů, takže s připočtením 10 mil. očkovaných (ze 17mil. populace) očekávají normální podzim - sice se ještě lokálně vyskytnou nové případy infekce, ale nemocnice by neměly být zatížené, většina infikovaných nemá problémy.

3 0
možnosti
VB

Osobně nejsem proti rouškám, ale Švédsko přežilo rok pandemie mnohem líp bez roušek (ani ne s poloviční úmrtností vůči ČR), resp. chirurgic. roušky se u nich nosily jen krátce ve chvíli vyššího šíření infekce v MHD (ne ve škole, ne na pracovišti); Švýcarsko si během pandemie vystačilo jen s látkovými od 12 let, v MHD, v obchodech, ale kratší dobu než v ČR (mají významně nižší úmrtnost než ČR). I Nizozemí, pokud někdy zvolilo roušky, uznávalo i jen látkové. Respirátory se v Evropě převážně užívaly jen u personálu v nemocnicích.

3 0
možnosti
JK

A u nás se nosily jak v blázinci i na vesnicích po venku.

3 0
možnosti
LV

Včera jsem byl na koncertu Queenie v O2 Aréně. Bylo tam cca 15 000 lidí, celá akce trvala cca 4 hodiny (včetně příchodu a odchodu většiny diváků). Rozestupy nula, roušky/respirátory cca 1:20.

Kontrolní otázka: Budou za 14 dní mrazáky v ulicích?

1 0
možnosti
Foto

Racionální řešení je především dodržovat vládní nařízení jako například roušky ve vlaku.

Ano u těch dětí je to blbákov.jak pro sporné užívání těch roušek jak je předepsáno tak především není reálné správně užití roušek dětmi minimálně pokud se týká 1dtuonr.

Naopak testování samozřejmě smysl má jen by to chtělo PCR testy.

1 5
možnosti
LV

A Vy, pane Polický:

1) Máte roušku či respirátor řádně utěsněný?

2) Máte sterilní? A dostatečně nový, nikoliv starý, vícekrát použitý?

3) Nasazujete si ho a snímáte pouze v ochranných rukavicích, abyste se ho nedotkl?

4( Kam dáváte ty rukavice?

5) Kam odkládáte použitý respirátor? Do kontejneru na biohazard odpad?

Jediným smyslem testování je dávat munici lidem jako Smejkal, Kubek, Hořejší, Flégr, Vy a podobným, kteří dokud bude na světě jediný člověk infikovaný kovidem, budou děsit všechny kolem sebe katastrofickými vizemi o mrazácích v ulicích a neodvratném konci světa.

Kovid je respirační onemocnění, které tu s námi zůstane, virus bude neustále mutovat, úplně stejně jako chřipka, bude způsobovat epidemické vlny v sezónách respiračních onemocnění, a žádná opatření nad rámec běžné sebekázně (když se cítím mizerně, zůstanu doma) s tím nic neudělají. O čemž svědčí dosavadní zkušenosti. Když se podíváte zpětně na grafy průběhu epidemických vln, nikdy, a to prosím zdůrazňuji, nikdy nenajdete jakoukoliv souvislost mezi zavedením či zrušením toho kterého opatření a jeho dopadu na průběh vlny. S jedinou výjimkou - to když loni 25. září byly zrušeny povinné testy lidí, kterým končila karanténa. Procento pozitivních testů u těchto lidí bylo pod hranicí 2 % a jejich množství výrazně zkreslovalo statistiky (poměr pozitivních testů ku všem testům). Po zavedení tohoto opatření začalo procento pozitivity testů prudce narůstat, a zhruba po 10 dnech navázalo na trend zahájený před 25. zářím. Zdroj uzis.cz.

5 0
možnosti
AA

Průvodčí se zachoval správně a nevěřím tý starý ochechuli že jí vyhodil zavazadla

1 7
možnosti

někde jsem četl, že v Praze je víc lidí s AIDS než s COVIDem ... čeho se bojíte ?

4 0
možnosti
PN

Roušky jsou možnou příčinou rozpadu právního státu? Zajímavá myšlenka.

Je to jisté, roušky nás vlastně ohrožují na životech. Vždyť jen ta statistika úmrtí zdravotníků kvůli respirátoru a roušce, kteří je roka půl nesundali z obličejů je katastrofální. A těch lidí kteří zkolabovali v MHD a v uzavřených prostorách.....

No a co ty čuňata, kteří nosí místo respirátoru prakticky hadr na podlahu jak jste tak nějak psal minule....nestálo by za to zavčas, než nás nedejbože postihne další vlna, svolat nějakou tu demonstraci proti rouškám? Podepsat se hezky pod petici "My roušky nosit nebudeme" ? Nebo se dokonce spojit s odpůrci očkování a pořádně si zakřičet? Na vládu která vás tak prudí, na opozici, která prudila vládu za to, že neměla roušky, vakcíny..... možná se politici leknou a ustoupí...pak už babičky nebudou tahat tašky a budou mít volné ruce pro své tříleté vnučky a vnuky ......

3 8
možnosti
Foto

Super průvodčí. Jestliže je pod nějakým příkazem shora a je schopný ho plnit...máš, člověče, jistotu. Až pojedeš jednou vlakem a détmi...to nehrozí viď, když tě tak vidím:))), tak budeš první, co mu bude silně vadit sociálně slabší jedinec, co poruší řád..bude mít možná i jízdenku, ale bude ve vlaku kouřit a bude smrdět, bude počůraný, obtěžovat a bude opilý. Mohlo by to být průvodčímu jedno viď? A ty máš, kluku, štéstí...takovému nebude...Cestující porušil řád.;)To je skvělý, viď?:-)

9 19
možnosti
Foto

I64v30o 30C55i84l26i79c94h

4. 9. 2021 14:40

Plně s Vámi souhlasím R^

16 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1369x
Ekonom. Živnostník. Rodák ze Rtyně v Podkrkonoší na Náchodsku. Člověk, kterému není lhostejná budoucnost našich dětí a naší země.

"Svoboda jednotlivce a respekt k druhému člověku."

"Malá a efektivní státní správa."

Seznam rubrik